INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Naam
E-mail

Track Impressions aanwezig bij Spa 24 hours 2014

 

Van 23 t/m 27 juli 2014 stond Spa Francorchamps weer in het teken van de Blancpain Endurance series met de befaamde 24 uren van Spa.

De 24 uurs koorts start op de woensdag voorafgaand aan de wedstrijd. In de middag rijden de deelnemende racewagens vanaf het circuit via Francorchamps over de openbare weg naar het centrum van Spa.

Dit is ieder jaar weer een echt feest. De fans krijgen de kans om van de meeste coureurs een handtekening te bemachtigen, alsmede foto's en posters van de teams.

Traditioneel wordt de grote briefing voor de rijders in het casino van Spa gegeven. Dit deel van het feest is niet voor het publiek toegankelijk.

Om 20:00 uur vertrekken de wagens weer in colonne terug naar het circuit.

Op de donderdag wordt de stilte verscheurd en naast de racewagens welke in het voorprogramma rijden, zijn er de eerste vrije trainingen voor de wagens en coureurs van de 24 uren.

Op donderdagavond is er traditioneel al aardig wat publiek aanwezig om de pre-qualificatie te zien en aansluitend de altijd spectaculaire nacht qualificatie welke om middernacht eindigt.

De vrijdag is ingeruimd voor de 20 snelste wagens uit de donderdag qualificatie, en zij strijden in de super-pole om de beste startplaats.

Met op zaterdag 26 juli maar liefst 61 GT3 wagens aan de start is het een spectaculaire race geworden. Helaas werd de beginfase overschaduwd door een aantal zware crashes.  Uiteindelijk werd de strijd in het laatste kwartier op zondagmiddag beslist.

De eindoverwinning werd veiliggesteld voor het Belgische team WRT Autosport met de Audi R8 met op de tweede plaats zeer verdienstelijk de BMW Z4 van het team van MarcvdS.

WIj hebben uit de enorme hoeveelheid foto's die wij gemaakt hebben een kleine selectie neergezet.

   
   
   
   

 

 

 

 

 

 

 

Agenda
Actueel
Meer weten?
Wilt u een vrijblijvende offerte voor een maatwerk incentive of weten wat wij voor u kunnen organiseren? Wij informeren u graag!
Neem contact met mij op